Faqe web me fjalor online

March 26, 2013 in Artikuj

Ka shume faqe web te cilat ofrojne sherbimin e perkthimeve online. Do tiu permendim disa nga me te rendesishmet dhe me kryesoret qe dominojne aktualisht boten Web.

1 – Google Translate.
Mund te keni degjuar ose perdorur me pare kete sherbim pothuajse fantastik te Google.  Gjuha shqipe e perdorur ne google eshte shume e dobet dhe gramatikisht jo e sakte. Duke qene se nje pjese e mire e fjaleve jane sugjeruar nga vizitoret shqiptare dhe ata kosovare, nuk ka nje standart te mire. Gjithesesi mund te provoni kete sherbim ne adresen: http://translate.google.com

2 – Babylon
Nje nga sherbimet e perkthimit online i pershtatshem per gjuhe te ndryshme nga gjuha shqipe. Mund ta vizitoni ne linkun: http://www.babylon.com/

Fjalor dhe perkthime online

March 26, 2013 in Artikuj

Mire se erdhet ne faqen tone FjalorOnline.com
Do te gjeni disa fjalor te ndryshem per perkthime si Anglisht,Arabaisht,Turqisht,Italisht,Spanjisht, Greqisht etj. Mjafton te hapni linket perkatese ne menune kryesore horizontale, te vendosni tekstin qe deshironi te perktheni dhe te klikoni mbi butonin Perkthe.

Duke qene se nje pjese e mire e rezultateve te vendosura jane te sugjeruara nga vizitoret tane jo gjithmone rezultatet jane 100% te sakta. Ne po mundohemi te rrisim sa me shume perqindjen e saktesise edhe pse kjo do te kerkoje disa kohe.

Shpresojme qe do te gjeni ate qe kerkoni.